HLK
26.9.2012

HLK:n ryhtiviikot


HLK järjestää 1.-14.10. ryhtiviikot, jonka tarkoituksena on parantaa pelaajien ja valmentajien ryhtiä eli kehon asentoa.

HLK:n valmennuksessa on huomattu että sekä pelaajien että valmentajien ryhti on menossa entistä huonompaan suuntaan. Nyt seuraa haastaa kaikki parantamaan oman kehon asentoa ryhdikkäämäksi. Seuraavan kahden viikona aikana pelaajilla on oikeus ja velvollisuus huomauttaa valmentajia hyvästä ryhdistä. Myös valmentajat vahtivat pelaajien ryhdikästä asentoa kentällä ja sen ulkopuolella.

Pelaajilla on myös mahdollisuus äänestää hyväryhtisintä valmentajaa, joka saa itselleen kunnian toimia HLK:n ryhtipoliisina. Äänestys tapahtuu seuran Facebook-sivuilla 8.10. alkaen.

Toivotamme kaikille hyväryhtistä lokakuuta!

 

RYHTI

Ryhti tarkoittaa ihmisen kehon olemusta sen eri asennoissa, joka saavutetaan lihaksien, jänteiden, luiden ja nivelien yhteistoiminnalla. Hyvää ryhtiä pidetään yleensä hyvän omanarvontunnon ja terveyden merkkinä.

Hyväryhtisenä seisomisena pidetään suoraselkäistä asentoa, rintakehä on työnnetty ulos- ja hartiat taaksepäin ja jalat ovat suorassa. Pään tulisi olla pystyssä. Anatomisesta näkökulmasta tällainen asento laajentaa rintakehää mikä puolestaan voi syventää hengitystä ja siten vaikuttaa parantavasti aineenvaihdunnan laatuun. Selkärankaan kohdistuva kuormitus on seisoma-asennossa noin 100 kg. Oikeassa asennossa selkä kestää erilaisen kuormituksen, mutta kun ryhdissä tapahtuu muutoksia, kuormitus lisääntyy moninkertaiseksi. Liiallinen kuormitus huonossa pystyasennossa aiheuttaa muun muassa nivelrikkoa.Kaikki uutiset