HLK
20.10.2014

Viikonloppuna pelattiin taas Norpe Tennisliigaa


Miehille kotivoitto ja vierastappio viikonlopun saldona. Naiset edelleenkin pisteittä.

KOTIVOITTO VAKUUTTAVALLA PELILLÄ

Panokset olivat kovat Norpe Tennisliigan 3. kierroksella, kun kotijoukkue HLK kohtasi jyväskyläläisen JTS:n. HLK tarvitsi pisteitä säilyttääkseen paikkansa liigan kärkikastissa, JTS taas yritti päästä pois nolla-kerhosta.

Ykkösten ottelussa Niklas Bucht kohtasi Mihail Balmashevin. Viime kaudella pelistä muodostui trilleri, jonka Bucht käänsi itselleen vasta ratkaisevassa erässä. Ottelu oli lauantainakin tasaista ja korkeatasoista. Yksi syötönmurto erää kohden kuitenkin varmisti sen, että kotijoukkueen ykköspelaaja vei ottelun nimiinsä 64, 64.

Kakkosten pelissä Matti Manninen sai vastaansa JTS:n Patrick Ahosen. Manninen oli ensimmäisessä erässä vastaantulija, kun vierasjoukkueen pelaaja vei sen nimiinsä 6-0. Toisessa erässä Mannisen lyönti alkoi tippua kenttään ja Ahosella oli vaikeuksia pysyä kyydissä. HLK:laisen lyöntimylly tuotti tulosta ja toinen erä sekä match tie break kirjattiin kotijoukkueelle luvuin 6-4, 10-2.

Kolmosten pelissä Antti Tuomi aloitti suveerenisti JTS:n Jussipekka Saloa vastaan. Yleisö haukkoi henkeä, kun Antin kämmenpommit osuivat kulmiin ja hän siirtyi nopeasti 6-0, 4-0 johtoon. Salo sai toisessa erässä juonesta kiinni ja sai ratkaisun venytettyä, mutta HLK:laisen rutiini oli liikaa ja toinenkin erä kirjattiin kotijoukkueelle 6-4.

Nelinpelissä HLK:n Bucht/Manninen pari sai vastaansa Balmashev/Ahonen parin. Jyväskyläläiset pelasivat terävän ensimmäisen erän ja voittivat sen luvuin 6-3. Toinen erä oli HLK-merkkinen ja kotijoukkue siirsi ratkaisun match tie breakiin. Ratkaisumetreillä vierailija olivat kovempia ja veivät tie breakin ja samalla koko ottelun nimiinsä.

HLK:n seuraava kotiottelu pelataan 6.12. klo 16 alkaen, kun vastaan asettuu hallitseva mestari, tamperelainen TaTS.

VAIKEA SUNNUNTAI TCT:N VIERAANA

Miesten 4. kierros pelattiin heti sunnuntaina ja HLK matkasi TCT:n vieraaksi Tapiolaan. Ennen peliä molemmat joukkueet kuuluivat liigan kärkikastiin, joten panokset olivat korkealla ja tiedossa oli huipputason peliä.

Ykkösten ottelussa TCT:n nuori Mika Julin jyräsi voittoon Nikistä. Edellispäivän rasitukset näkyivät HLK:n liigajyrän otteissa, mutta se ei yhtään vähennä Julinin ansioita. Julin pelasi ennakkoluulottomasti ja varmasti ja otti revanssin kesäliigassa kärsitystä kirvelevästä tappiosta luvuin 63, 62.

Kakkosten pelissä Masa sai vastaansa viime kauden liigakomeetan Jesper Saarnin. Masa aloitti ottelun väkevästi ja vei ensimmäisen erän nimiinsä 64. Hän johti jo toistakin erää syötönmurrolla, mutta pieni notkahdus vei ottelun match tie breakiin. Ratkaisuhetkillä kotijoukkueen Saarni oli vahvempi ja vei match tie breakin nimiinsä 10-5.

Kolmosten ottelussa nähtiin erittäin kovatasoista peliä, kun Antti ja Mika Purho taistelivat voitosta. Peli oli tasaista aina erän loppuhetkille asti. Molemmissä erissä valitettavasti TCT:n pelaaja oli parempi ratkaisevissä palloissa ja vei ottelun nimiinsä 75, 75.

Loukkaantumista kärsinyt HLK joutui luovuttamaan nelinpelin, joten tulos kirjattiin TCT:lle 4-0. Tulos oli kirvelevä ja tarkoittaa myös, että HLK joutuu tekemään hartiavoimin töitä pudotuspelipaikan eteen.

HLK:n seuraava vieraspeli pelataan 7.12., kun joukkue matkaa Grani Tenniksen vieraaksi Kauniaisiin.

NAISILLA EDELLEENKIN VOITTITILI AVAAMATTA

Naiset kohtasivat kauden ensimmäisessä vierasottelussa HVS:n. Tavoite oli palauttaa joukkue voittokantaan, mutta vastus oli pahin mahdollinen. Ottelut olivat melko aaltoilevia, eikä valitettavasti saatu otteluita käännettyä voitoksi.

Ykkösten pelissä Carina Björnström kohtasi Lila Humalojan. Humaloja oli alusta asti vakuuttava ja siirtyi 63, 4-1 -johtoon. Tässä kohtaa Carina löys uuden vaihteen ja siirsi ottelun ratkaisun match tie breakiin. Valitettavasti match tie breakissä kotijoukkueen Humaloja oli karvan verran parempi ja vei sen nimiinsä 10-7.

Kakkosten pelissä Jennifer Holmberg aloitti vakuuttavasti HVS:n Olivia Pimiää vastaan. Jennifer johti ensimmäistä erää murrolla jo 4-3. Tässä kohtaa valitettavasti HLK:laisen peli sekosi, eikä ratkaisua enää löytynyt. Ottelu kirjattiin HVS:lle luvuin 64, 60.

Viimeisessä nelinpelissä Zsofia Lovro ja Sonja Keränen yrittivät kaunistella numeroita HVS:n Humaloja/Pimiä -paria vastaan. Ensimmäinen erä meni vielä kuvioita hakiessa kotijoukkueelle, mutta toisessa erässä Lovro/Keränen pari antoi merkkejä siitä, että yhteispeli on löytymässä. Ottelu kuitenkin kotijoukkueelle 61, 64.

HLK lähtee metsästämään kauden avausvoittoa seuraavan kerran vieraskentälle. 6.12. vastaan asettuu Smash Myllypurossa.

TULOKSET:

HLK - JTS 3-1
Niklas Bucht - Mihail Balmashev 64 64
Matti Manninen - Patrick Ahonen 06 64 10-2
Antti Tuomi - Jussipekka Salo 60 64
Bucht/Manninen - Balmashev/Ahonen 36 62 10-5

TCT - HLK 4-0
Mika Julin - Niklas Bucht 63 62
Jesper Saarni - Matti Manninen 46 63 10-5
Mika Purho  - Antti Tuomi 75 75
Julin/Saarni - Manninen/Tuomi 0-0 rtd

HVS - HLK 3-0
Lila Humaloja - Carina Björnström 63 57 10-7
Olivia Pimiä - Jennifer Holmberg 64 60
Humaloja/Pimiä - Lovro/Keränen 61 64

SEURAAVAT OTTELUT:

Miehet:
HLK - TaTS, 6.12. klo 16 Meilahden liikuntakeskus
GT - HLK, 7.12. klo 12:30 Freedom Fund Arena (Kauniainen)

Naiset:
Smash  - HLk, 6.12. klo 12:30 FInland Tennis Club (Myllypuro)

 Kaikki uutiset